Tomášovy krůtí klobásy s chilli a tvarůžky

Tomáš hned po vstupu do naší skupiny sdílel své skvělé krůtí klobásy s chilli a tvarůžky. Poprosili jsme ho, jestli by se s námi a našimi čtenáři o jeho velmi zajímavý recept nepodělil. I když nám sám napsal, že se uzení nevěnuje ještě ani rok, rád zkouší nové věci a tyto klobásy jsou jedním z jeho pokusů.

 

Co budeme potřebovat?

  • 10 kg krůtí stehenní maso
  • 48 g chilli floky
  • 40 g pepře (půl na půl kajenský a černý pepř)
  • 100 g česnekové pasty
  • 20 g dextrózy 
  • 30 g drceného kmínu
  • 1,2 kg tvarůžků na kostky
  • 200 g pragandy
  • 1 l ledové vody

Příprava

  1. Maso se podchladí a krájí se najemno, nebo pomele na větší šajbu.
  2. Následně se stále podchlazené smíchá s kořením a zamíchá.
  3. Dextróza funguje jako pojivo, takže se maso bude brzy pojit (stačí míchat cca 5 minut).
  4. V případě zájmu se dá maso nahradit jiným druhem a tvarůžky jiným druhem sýra.

Uzení

  1. Vyhřejeme udírnu na 70°C.
  2. Udíme 5 h na bukové štěpce.

Ještě jednou děkujeme Tomášovi že se s námi o svůj recept podělil a přejeme vám úspěch při uzení.

Pokud byste s námi chtěli sdílet svůj recept, neváhejte a pošlete nám ho na my@udimedoma.cz

Tým Udíme doma

Vážení zákazníci, informujeme Vás, že objednávky (které obsahují Generátor kouře Gekon)

provedené po 15.12.2025 budou vyřízeny až od

5.1.2026. 

Tyto objednávky samozřejmě přijímáme, ale negarantujeme jejich doručení do Vánoc.

 

 Děkujeme za pochopení, Michal a Břeťa