0
0

Recepty

Chybí vám inspirace nebo chcete zkusit něco nového? Pak jste tu správně. Najdete zde recepty k uzení, které jsme napsali my v Udíme doma nebo nám je poslali členové naší skupiny na Facebooku. Od klobás přes uzené sýry až po lososa a v neposlední řadě i náš videorecept na nakládání vepřového boku.

Recepty si můžete stáhnout v PDF a vytisknout si je, abyste je měli při uzení vždy po ruce.

Videorecept

Jak naložit vepřový bok

Nakládání masa je s tímto návodem hračka! V tomto videoreceptu si ukážeme, jak si můžete naložit fajnové maso na uzení, za které vás všichni pochválí.

Klobásy a salámy

Zakouřený Fuet podle Petra

Fuet je vepřový fermentovaný salám pocházející z katalánské kuchyně a je obalem stívkem s bílou plísní. Petr se s takovým salámem pochlubil u nás na Facebooku a poprosili jsme ho, aby se s námi o jeho recept podělil.

Ryba

Rychlý uzený losos s himalájskou solí

Je vaše návštěva na cestě, máte hladovou rodinu nebo prostě jen neodolatelnou chuť na lososa? Tak to jste tady správně. Výborný uzený losos může být už za pár hodin připravený na stole a určitě nezklame.

Tým Udíme doma

Břeťovy uzené kuřecí čtvrtky

Pokud vás mají navštívit přátelé nebo rodina, uzené kuřecí čtvrtky podle Břeti jsou skvělým výběrem a nikdy nezklamou.

Tým Udíme doma

Jak na uzené maso

Poslední dobou jste nám psali o další recepty, hlavně i o nějaké ty ”základní.” Proto jsme se rozhodli z našich zkušeností nějaké sepsat.

Sýr

Rychlá mozzarella podle Marcely

Marcela už na našich stránkách jeden recept má, jedná se o recept na domácí korbáčiky a parenicu. Dneska se s vámi chceme podělit o druhý recept a to ten na „rychlou mozzarellu,“ jak ji sama autorka nazývá.

Sýr

Uzené domácí korbáčiky a parenica podle Marcely

Ať už se jedná uzení a výrobu uzenin, klobásy, výrobu sýrů a nebo třeba i pečení dortů a zákusků, Marcela ví jak na to. Jelikož se tady zaměřujeme na uzení, sdílela s námi dva recepty. Dneska se podíváme na ten první: recept na korbáčiky a parenicu.

Klobásy a salámy

Tomášovy krůtí klobásy s chilli a tvarůžky

Tomáš hned po vstupu do naší skupiny sdílel své skvělé krůtí klobásy s chilli a tvarůžky. Poprosili jsme ho, jestli by se s námi a našimi čtenáři o jeho velmi zajímavý recept nepodělil.

Ryba

Uzený pstruh/kapr podle Jarka

Jarek je zapálený rybář, který ví, jak si připravit toho nejlepšího uzeného kapra nebo pstruha . Samozřejmě, že nejlepší ryba je ta čerstvá. Proto doporučuje kupovat živé ryby na sádkách. Pokud si ji teda nechytíte sami. Tam dostanete to nejlepší a nemusíte se bát, odkud a jak dlouho ryba k vám cestovala.

Tým Udíme doma

Maďarské klobásky podle Michala (10 kg)

Vyrobte si klobásky, za které vás každý pochválí. V tomto návodu se dozvíte, jak udělat domácí maďarské klobásky s našim maďarským kořením.

Ryba

Jak si připravit uzeného lososa podle Pavla

Pavel je náš velký fanoušek a profík v uzení. Co je ale důležité, je že umí výborného lososa v udírně, kterého si můžete připravit podle tohoto návodu.

Košík

Ťuk, ťuk.
Kdo tam?
ne.